Felnőtt Képzések
Felnőttképzés - Kezdőlap
Tanfolyamok - Tréningek
Kommunikációs Tréning
Munkahelyi Hatékonyság
Üzleti Siker Formulái
Értékesítés - Üzletkötés
Értékesítési Tréning
Kommunikációs Tréning
Hogyan Végeztessük el a Feladatokat Tréning
HR - Személyzetkezelés
Egyszer Fenn - Egyszer Lenn
Hogyan Jöjjünk ki Másokkal
Kommunikációs Tréning
Emberi Viselkedés Előrejelzése
Tanulási Tanfolyam
Személyes Értékek és Tisztesség Tanfolyam
Marketing - PR
Felmérések Tanfolyam
Marketing Tanfolyam
PR Tanfolyam
Vezetői Tréningek
Statisztikai Menedzsment
Vezetői Alapok
Hogyan Növeljük Cégünk Hatékonyságát
Pénzügyi Tervezés Tanfolyam
Szervezés Alapjai
Üzleti Etika
Hatékony Vezetés Tanfolyam
Üzleti Terv
Hatékony Céges Irányelvek
Internet Marketing
AdSense Blog
Google AdSense
Google AdWords
Marketing Könyvek
A Reklámról
Info
Elérhetőségeink


Mi a Google AdSense, más néven: Tartalom Hálózat?

Google AdSense általános áttekintés

A Google AdSense (tartalom hálózat) az Internet Marketing része és azokból a weboldal tulajdonosokból áll, akik a saját, már meglévő honlapjukon meg szeretnék jeleníteni mások Google AdWords-ben feladott hirdetéseit, és Ők ebből pénzt akarnak keresni.

Ők adják a felületet, vagyis a saját weboldaluk egy részét, amin meg tudnak jelenni a weboldal témájához illő Google hirdetések. Pl. van valakinek egy a budapesti szállodákról szóló szépen képekkel elkészített weboldala és azon meg tudja jelenítetni a szállodák AdWords hirdetéseit.

Amennyiben vannak látogatói a weboldalának és azok a látogatók rákattintanak a hirdetésekre, akkor a weboldal tulajdonosa (AdSense tartalom megjelenítő) bevételre tesz szert ebből.

Hogyan tippelhetünk a lehetséges Google AdSense bevételünkkel kapcsolatban?

Hogy pontosan hány százalékát kapja meg a hirdető által fizetett összegnek az a Google üzleti titka, viszont vannak tényezők, melyek befolyásolják ezt a bevételi százalékot.

Ezeket az adatokat nem a Google árulja el nekünk, hanem mi magunk tudjuk kideríteni abban az esetben, ha hirdetünk az adott témára a Google AdWords-ben és meg is jelenítjük a hirdetésünket egy saját oldalunkon Google AdSense-sel.

Ebben az esetben rákattinthatunk a saját Google hirdetésünkre (Soha ne tegyük ezt meg akkor, ha más hirdetése jelenik meg az oldalunkon, arra ne kattintsunk!) és látjuk, hogy mennyibe került nekünk de azt is látjuk, hogy mennyit kaptunk érte a Google AdSense számlánkon. Ez mindössze egy körülbelüli számot vagy százalékot fog jelenteni számunkra, mert a bevételünk mennyiségét sok más tényező is befolyásolja, melyek a Google üzleti titkai akárcsak a Coca Cola pontos receptje, ami pedig a Coca Cola cég legszigorúbban őrzött titka.

Szerintem nem is ezzel érdemes foglalkozni annak, aki komoly bevételre akar szert tenni a Google AdSense hirdetések megjelenítésével, hanem egészen más dolgokba kell magát beleásnia:
  • Megfelelő témájúnak kell lennie az oldalának, melyre elegendő fizetős hirdetés jelenik meg és a hirdetők viszonylag magas áron hirdetnek az adott szavakra.
  • Amennyiben nagy a verseny az adott piacon, mint pl. a szállodaipar, akkor szinte garantált a sok hirdető és a magas ár.

  • Ezt követően sok látogatót kell az oldalára vonzani.


  • Majd el kell érnie azt, hogy a látogatók minél nagyobb része kattintson a Google AdSense hirdetések egyikére, másikára. Mindezt anélkül, hogy javasolná nekik a kattintást, mert az szigorúan tilos!
Ha mindez megvan, akkor jelentős havi bevételre tehetsz szert a Google AdSense segítségével.

Az egész nagyon egyszerűnek tűnik! Az is, egyszerű üzleti lehetőségről van szó. Viszont, ez ne tévesszen meg! Ahhoz, hogy a fenti három pontot profi módon meg tudjuk valósítani, ahhoz meglehetősen nagy technikai tudásra van szükségünk, ami már nem feltétlenül egyszerű.

Amennyiben nem tudsz angolul, szinte máris hatalmas mennyiségű - akár ingyen megszerezhető - tudástól zártad el magad. Az Internet az USA-ból indult el, a Google is az USA-ból indult el, azok az emberek, akik nagy pénzeket keresnek belőle főként az USA-ban élnek! Amit Én megtanultam, azt amerikaiaktól és szinte kivétel nélkül angolul tettem meg. Kis túlzással azt mondom, hogy egyetlen magyar weboldal sem volt hasznomra ebben.

Az Egyesült Államokban (USA) nem kevés azoknak a száma, akik havi 6 számjegyű DOLLÁR bevételre tesznek szert a Google AdSense segítségével. Nyilvánvalóan ezt nem EGY weboldallal érik el, hanem weboldalak tucatjával vagy még többel, melyre nagyon sok látogató érkezik és magától kattint a hirdetésekre.

Vannak néhányan, akik mindössze egy weboldallal is akár napi 10 ezer dolláros bevételre tesznek szert a Google AdSense-ből, mivel napi több százezer látogatójuk van.

Mint látható ez egy üzleti megközelítés és nem egy hobbi tevékenység. Mint minden üzlet vállalkozás ez is megkövetel bizonyos szintű technikai tudást, szakértelmet és befektetést (idő és pénz).

A Google AdSense abban egyedülálló, hogy viszonylag minimális (vagy akár 0 Ft) befektetéssel is lehet pénzt keresni vele. Egy dolog, ami nem hiányozhat az a ténylegesen használható technikai tudás megléte.

Tudnunk kell weboldalakat készíteni, vagy legalábbis ingyenes blogokat felállítani, arra megfelelő tartalmat elhelyezni és marketingelni, hogy sok látogatónk legyen, főként ingyenesen a keresőkből.

Néhány tippet és trükköt ingyenesen is megosztok az olvasóimmal, akik ténylegesen pénzt szeretnének keresni a Google AdSense programon keresztül. Ezért hoztam létre az AdSense blog-ot, látogasd meg, kattints ide: AdSense Blog