2008-01-05

Válaszok a keresőbarát CMS-el kapcsolatban

Pi314 kérdezte egy hozzászólásban, hogy miért fektettem pénzt, időt és energiát egy CMS elkészítetésébe? Hiszen ott van egy csomó ingyenes, mint a Drupal, Jomla, Word Press. Jó kérdés! Először is a Word Press nem egy CMS, hanem egy blog szoftver, igaz használható CMS-ként is. Rendszeresen használom is a WP-t, keresőbarát és tényleg van benne egy csomó jó dolog, ráadásul ingyenes.
Azt nem szeretem benne viszont, hogy volt pár kellemes magyar nyelvű WP oldalam, majd kijött egy újabb verzió és a Host Gator webhosting cégnél, ahol vagyok van Fantastico, ami nagy könnyebbség az ilyen frissítéseknél, és egyébként is. Tehát frissítettem és az összes magyar nyelvű blogom karakterei szétestek (a hosszú ékezetesek), a szöveg olvashatatlanná vált. Kértem egy előző napi backup-ot és visszaállítottam, de nem ért semmit, mert az új WP már más táblákat használt a MySQL-ben. Szóval volt pár oldalam, ami mondhatni gallyra ment! Nekem ez nem hiányzik! Valamint a nyílt forráskódú cuccok sokkal könnyebben feltörhetők, hiszen mindenki ismeri a kódját.

Ja, és a legfontosabb. Próbáltál már Jomla-t telepíteni és beállítani? Szerintem végtelenül bonyolult. Ha nekem még jó is lenne, de egy átlag felhasználónak, aki akar egy weboldalt magának, nem annyira jön össze. Neki semmi szüksége a sok bonyolult cuccra. Tehát ezek miatt készíttetem el ezt a keresőbarát CMS rendszert.

Nem az AdSense blog olvasóinak akarom eladni, mert szerintem ti megoldjátok az ingyenes lehetőségekkel is. Sokan szeretik az egyszerűsége miatt a WEB 2 CMS-t. Röviden ennyi!

Címkék: , , , ,

2008-01-04

Keresőbarát CMS

Az előző posztom egyik kommentjében merült fel a kérdés, hogy milyen az a keresőbarát CMS. Tisztázzuk először mi az a CMS (Content Management System) magyarul egy tartalomkezelő rendszer. Ez azt jelenti, hogy egy weboldal tartalmát tudod vele kezelni, új oldalakat létrehozni, hirdetéseket beilleszteni, mint pl. az AdSense hirdetések. Továbbá képeket, videókat tudsz könnyen és gyorsan beilleszteni.

Miért keresőbarát?
Gondolom azt tudod, hogy a blogokat szeretik a keresők, ezt a keresőbarát CMS-t is szeretik, mivel úgy lett megírva a program, Én programoztattam le. Ez egy PHP és MySQL adatbázison futó kis alkalmazás.

Legtöbb CMS az átlag felhasználónak készült, akit nem érdekel az, hogy a rendszer keresőbarát-e vagy sem, csak könnyen tudja használni. Ilyen pl. a WEB-SET nevezetű CMS program is, ami nem olcsó, hogy könnyen használható-e azt nem tudom, de keresőbarátnak nem mondanám.
keresőbarát web 2 cms rendszer
A mellékelt fenti képen láthatod, hogy meg lehet adni a lényeges adatait egy újonnan elkészült oldalnak a website-odon. Megadhatod az oldal címét (Title), a leírást (Description), a kulcsszavakat, és az egyik legfontosabbat az URL-t vagyis, hogy mi legyen a file név. Ez nem lesz egy tényleges html file, de úgy fog kinézni a htaccess file miatt. Ha nem tudod mi az a .htaccess file akkor olvasd el ezt: www.tutorial.hu/a-hasznos-htaccess-fajl

Megnézhetsz egy ilyen keresőbarát WEB 2 CMS rendszert itt: www.gorogorszag.info ezt az oldalt, nemrég indítottam, ezért még sok aloldala nincs, de fejlesztem.

Magát a CMS forráskódot nem adjuk ki, aki szeretne ilyet az megkapja a használat jogát és fizet érte egy éves díjat, plusz a telepítés és az esetleges grafika díját. Nyilván saját domain néven tudja használni a mi szerverünkről futtatva. A későbbiekben készítek egy részletes bemutató videót a CMS használatáról.

Címkék: ,

2008-01-02

Otthoni Munka - Online Bevétel

2007 Év végi összesítés

Így újév alkalmából gondoltam visszatekintek az elmúlt 2 évre, amióta az otthoni munka és az online bevétel megszerzésének egy módját választottam, ez a Google AdSense. Természetesen mással is foglalkozom mellette, leginkább ügyfeleknek keresőmarketing szolgáltatás nyújtása, valamint egy profi keresőbarát CMS rendszer közös elkészítése.

Tehát 2006-ban, mikor elkezdtem az AdSense hirdetésekből bevételt szerezni nem jött össze túl sok pénz kb. 2700 dollár egész évben. A 2007-es év már egy kicsit másképp alakult, több mint megnégyszereztem ezt az összeget. Elég sokat tanultam közben, ez már kezdésnek szerintem nem is rossz pénz. Elég sokan vannak, akik ennyiért el kell, hogy tűrjék a főnöküket, be kell hogy járjanak dolgozni - ennyiért vagy kevesebbért. Ráadásul minden egyes nap be kell menniük a munkahelyükre. Nekem nem kell! Ez a passzív bevétel, ha nincs kedved dolgozni, akkor nem teszed. Nyilván nekem sokszor van kedvem, mert nem is tekintem ezt a fajta tevékenységet munkának, inkább egy jó szórakozás, amiből még pénzt is lehet keresni.

Arra gondoltam, hogy segítenék másoknak is, ha valami hasonlót akarnának megvalósítani, és nem szeretnének minden nap bemenni dolgozni és attól tartani, mikor rúgják ki őket.

Ha lesz igény egy ilyen képzésre, akkor elárulok egy-két gyakorlati tudnivalót benne. A képzést nem személyesen tartanám, hanem videókat készítenék főként képernyő videókat. Hiszen itt nem az a lényeg, hogy az Én arcomat nézzétek, hanem amit a gépen csinálok. Azt biztosam meg tudom neked is tanítani, hogyan érd el azt, amit Én már elértem.

Ha téged érdekelne egy ilyen tanfolyam, írd meg egy kommentben, vagy az oldal alján található e-mail címre. Ne feledd azt is beleírni, hogy szerinted, mi lenne egy reális ár egy ilyen tanfolyamért. Lehetne a címe, hogyan keresd meg az első 1000 dollárod a Google AdSense segítségével. Jöhet ötlet erre is, hogy mi legyen a neve a képzésnek.

Címkék: , , , , ,

cheap Nike NFL Jerseys,Wholesale NFL Jerseys,Cheap Nike NFL Jerseys,cheap nfl jerseys,cheap Baseball Jerseys,nfl football jerseys,Cheap NFL Jerseys from china,cheap MLB Jerseys,cheap nfl jerseys,Cheap NFL Jerseys Outlet,cheap mlb jerseys,cheap nba jerseys,discount jerseys for sale,cheap nfl jerseys free shipping,nhl jerseys cheap,nike nfl jerseys china,nhl hockey jerseys,cheap nfl jerseys from china,cheap nfl jerseys free shipping,wholesale nfl jerseys free shipping,nfl nike jerseys cheap,nfl jerseys cheap,custom nfl jersey,nfl football jerseys,Cheap NFL Jerseys Free Shipping,cheap nfl jerseys,cheap nfl jerseys,cheap nfl jerseys,cheap Hockey Jersey,Wholesale Cheap NFL Jerseys