2006-05-17

Blog Ping Service - Pong Beta

Ha van blogod és blogozol, akkor gondolom tudod, hogy mennyire fontos az, hogy egy-egy új poszt (írás) elkészítése után értesíteni kell a blog keresőket, hogy te feltettél valami újat, különösen, ha angol nyelvű a blogod. Az értesítést pinging (pingelésnek nevezik).

A blog pingelést megteheted online szolgáltatásokkal mint pl a Ping-o-matic (Pingomatic.com), Blog Flux pinger, stb. vagy egy jópofa ingyenes szoftverrel, aminek a neve Pong.

Letöltöd, felinstallálod és megadod a blogod címét, nevét, bejelölöd, hogy melyik blog oldalakat értesítse, egy kattintás és kész is van minden. Ezeket a blog szolgáltatókat értesíti:

 • Blo.gs
 • Feed Burner
 • Moreover
 • News is free
 • Technorati
 • Blog Digger
 • Feedster
 • My Yahoo
 • Pub Sub
 • Weblogs.com
 • Blog Rolling
 • Ice Rocket
 • News Gator
 • Syndic 8
Innen töltheted le a pong beta ingyenes verzióját: http://pongpong.org

2006-05-09

Host Gator - Web Hosting olcsó tárhely

Web Hosting
Ez nem egy átverés, hanem egy tényleges lehetőség. Ez se Magyarországon van hanem az USA-ban lehet egy tárhelyed próbaként 1 hónapig 1 centért, ami kb. 2 forint. Szerintem jó ajánlat és megéri.
A cég neve Host Gator. (Új ablakban nyisd meg, hogy közben meg tudd csinálni a lépéseket!)

Itt átviheted a már meglévő domain nevedet vagy regisztrálhatsz új domain-t is. Menj fel az oldalra a fenti linken. Keresd meg a Web Hosting linket és kattints rá, az új oldalon a "Baby" plan-t magyarul csomagot nézd meg. 5 GB tárhely 50 GB forgalom van benne havonta korlátlan számú domain nevet rendelhetsz hozzá, korlátlan e-mail címmel, FTP-vel és MySQL adatbázissal. Ez nem igazán szokásos idehaza.

Aki viszont komolyan gondolja annak kell egy ilyen csomag, havonta 9,95 dolcsiba kerül, ami igazán baráti ár egy ilyen web hosting lehetőségért. Viszont megmutatom, hogy lehet az első hónapod majdnem ingyenes. Tekerd le az oldalt és kattints rá az "Order Now" felíratra.

A következő oldalon választhatsz, hogy új domain-t regisztrálsz vagy a már meglévőt átteszed ide, válaszd az utóbbi lehetőséget. Ezt: "I will use My Existing Domain and update My Nameservers only." És írd be a már meglévő domain nevedet, vagy ha nincs ilyen akkor egy tetszőlegeset, most úgy sem csináljuk végig, csak megmutatom, hogy hogyan lehet.

A következő oldalon a "Billing Cycle:" maradjon Monthly azaz havi $9,95 és a leglényegesebb az most jön a Coupon: felírat utáni dobozba írd be azt, hogy "freetrial" pontosan és egy szóban. Majd kattints a "calculate totals" gombra

Ezután kijön az összeg, hogy az első hónapban csak 0,01 dollárba azaz 1 centbe, ami kb. 2 forint kerül a web hosting csomag.

Ha van új domain neved, vagy mostanában fogsz regisztráltatni egyet akkor élesben is kipróbálhatod. Az admin felülethez valamennyire jó, ha tudsz angolul, el lehet vele boldogulni. Nagyon jó szolgáltatást adnak igazán olcsón. Ha tetszik, akkor fizetsz érte a következő hónaptól, ha nem tetszik, akkor ennyi volt és mész oda hostingoltatni, ami neked jobban megfelel.

Ha pénzt akarsz keresni az AdSense-el akkor nem lesz elég 1 domain név, hanem tucatjával kell majd regisztrálnod, ilyenkor jobb, ha a "reseller plans" újraértékesítői csomagok közül választod a legolcsóbbat.

Miért, azért fontos mert sok domain-t nem jó összelinkelni ugyan arról az IP címről. A Reseller csomagban más-más IP címeket kapnak a hozzárendelt domain nevek.

Ha megtetszik a játék akár el is adhatsz web hostingot, hiszen erről szól ez a reseller plan. Be tudsz mindent állítani, hogy mennyi tárhely, mennyi adatátvitel havonta az egyes domaineknek és az ügyfeled megkapja a saját kódját, ahol hozzáfér a saját domainjéhez és adminisztrálhatja azt. Ha tetszik a lehetőség, amit leírtam nézd meg: Host Gator
Web Hosting
cheap Nike NFL Jerseys,Wholesale NFL Jerseys,Cheap Nike NFL Jerseys,cheap nfl jerseys,cheap Baseball Jerseys,nfl football jerseys,Cheap NFL Jerseys from china,cheap MLB Jerseys,cheap nfl jerseys,Cheap NFL Jerseys Outlet,cheap mlb jerseys,cheap nba jerseys,discount jerseys for sale,cheap nfl jerseys free shipping,nhl jerseys cheap,nike nfl jerseys china,nhl hockey jerseys,cheap nfl jerseys from china,cheap nfl jerseys free shipping,wholesale nfl jerseys free shipping,nfl nike jerseys cheap,nfl jerseys cheap,custom nfl jersey,nfl football jerseys,Cheap NFL Jerseys Free Shipping,cheap nfl jerseys,cheap nfl jerseys,cheap nfl jerseys,cheap Hockey Jersey,Wholesale Cheap NFL Jerseys